La Place Kalverstraat

Category
Design, Green Architecture, Interior Green
About This Project

Client: Jumbo 

Location: Amsterdam

Year: 2019

Project: La Place restaurant Kalverstraat

Collaboration: Hydrozorg

 

La Place has opened it’s flagship location into a newly renovated historic building in the center of Amsterdam. On the top floor, the cafe is a real eye catcher as it brings the outdoors in with lush green plants of all shapes and sizes. MOSS designed the green throughout the building including a custom green wall filled with tropical hanging plants and also a hanging green atrium garden, which leads all visitors upstairs. With lots of natural light and a specially designed water system, the plants at La Place make this building a green oasis in the heart of the bustling city center.