Joolz

Category
Design, Green Architecture, Interior Green

Architect: Space Encounters

Green Architect: MOSS

Location: Amsterdam

Construction Year: 2016

Project: Tropical, and desert garden

 

At the new headquarters office of Joolz, MOSS designed and constructed three greenhouses of 120m2 with tropical plants in the middle of the office. During the early design stage of architectural agency Space Encounters, MOSS was involved to think about water management, climate control, typification of plants, and the greenhouse design. Especially for this project, a water basin was built to give the plants access to water whenever they are thirsty.

 

  • “Finalist ARC Interior Awards 2016”
  • “Winner VHG Interior Landscaping 2017”
  • “Finalist BNA Next Step Award 2017”
  • “Winner Building of the Year 2017” in the stimulating environments category
  • Published in Architecture Yearbook 2016 / 2017
  • Published in FRAME Magazine July 2017